Act de cruzime faţă de un câine ciobănesc. Animalul a fost împuşcat direct dintr-un jeep

Act de cruzime faţă de un câine ciobănesc. Animalul a fost împuşcat direct dintr-un jeep
Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 6 dimineaţa, pe raza localităţii Valea Drăganului, un adevărat rai al braconierilor, în apropierea stânei unei familii.

 

 

Sora mea se afla acolo şi mulgea oile când a auzit o împuşcătură în dreptul turmei de vite. A fugit într-un suflet spre zona respectică şi şi-a găsit câinele ciobănesc, mort, lângă apă, împuşcat în gât cu un cartuş. Apoi a avut vreme să vadă, de la distanţă, jeepul în care se aflau doi braconieri, depărtându-se, " mărturiseşte Ioan Abrudan, fratele femeii care, din pricina şocului îndurat, nu este capabilă să ne descrie situaţia prin care a trecut. Aceasta şi-a alarmat fratele, care a sunat la numărul de urgenţă 112, astfel că la faţa locului a sosit un echipaj de poliţie, însoţit de o echipă criminalistică.

Pe baza descrierilor făcute de femeie, poliţia a descins la proprietarul jeep-ului, de unde, conform declaraţiilor lui Ioan Abrudan, ar fi ridicat o puşcă şi nişte gloanţe, pentru a le duce la expertiza balistică. "S-ar putea, totuşi, ca poliţiştii să fie pe o pistă falsă. Asta, fiindcă ciobănescul nostru se pare că a fost ucis cu un cartuş găsit, dealtfel, în jeep şi tras dintr-o puşcă cu două ţevi, alta decât ce pe care au ridicat-o ei - aflată în continuare la partenerul celui cercetat. Presupusul făptaş, la care s-a făcut descinderea este un om de o reală cruzime, cu ură faţă de câini, care a ucis anul trecut doi, lângă o benzinărie, la Brăişoru, chiar în faţa stăpânului lor. Bărbatul respectiv a fost atât de timorat şi înspăimântat de gestul ucigaşului, încât nici n-a avut curaj să se plângă la poliţie, " arată mai departe Ioan Abrudan.

Aflând de această nouă atrocitate comisă împotriva unui animal de companie, Radu Ţermure, preşedintele Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor, a sărit în ajutorul familiei.

"Îl voi sfătui pe respectivul proprietar să transporte cadavrul câinelui împuşcat la un laborator autorizat, care să efectueze examinarea anatomo-patologică a cadavrului, în scopul stabilirii cauzei morţii şi, dacă este posibil, pentru recuperarea corpurilor străine, gen proiectil, din cadavrul câinelui omorât. Apoi, după examinare, având buletinul de analiză care precizează constatările medicului specialist şi indică cauza certă a morţii câinelui, aparţinătorul animalului se poate adresa poliţiei, formulând plângere penală împotriva făptuitorului, cunoscut sau necunoscut, " a mai declarat Radu Ţermure pentru Ziua de Cluj.

Luni, Ioan Abrudan va aduce cadavrul animalului la Direcţia Sanitar-Veterinară Cluj-Napoca, pentru a cere efectuarea examinărilor care să determine cu exactitate circumstanţele morţii câinelui. Pe cealaltă parte, poliţia îşi va continua la rândul său cercetările, în vederea stabilirii autorului abominabilului act de cruzime şi tragerea sa la răspundere.

 

Comenteaza