Acțiune amplă de control a polițiștilor clujeni. Peste 180 de mașini verificate / A "plouat" cu amenzi

Acțiune amplă de control a polițiștilor clujeni. Peste 180 de mașini verificate / A "plouat" cu amenzi

În cadrul controalelor demarate de către polițiștii din Cluj au fost legitimate aproximativ 220 de persoane și au fost verificate 186 de autoturisme.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat, în cursul zilei de 21 februarie, activități pentru "menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, cu scopul prevenirii infracționalității stradale, precum și pentru a crește siguranța rutieră".

În acest context s-a acționat la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca și a secțiilor rurale arondate Apahida, Baciu și Florești.

Activități similare au fost organizate și la nivelul poliției municipiului Turda.

"In cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 220 de persoane, verificate 186 de autovehicule și aplicate în total 104 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.000 de lei. Polițiștii au acționat pe linie rutieră în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, a celor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis de conducere. În aceste sens au fost constatate și aplicate 96 de sancțiuni contravențional", a transmis IPJ Cluj. 

Un exemplu semnificativ dat de oamenii legii a fost la data de 21 februarie, în jurul orei 17.40, atunci când polițiștii din Florești au interceptat în trafic un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din comuna Gilău, care nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În cursul zilei de 22 februarie, a fost prezentat procurorului care a dispus control judiciar pentru 60 de zile.

 

Comenteaza