Acţiune de amploare în Cluj pentru depistarea hoţilor de lemn VIDEO

Acţiune de amploare în Cluj pentru depistarea hoţilor de lemn VIDEO
În zona de munte a judeţului Cluj au fost organizate, astăzi, acţiuni în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase.

Au fost efectuate controale la agenţii economici autorizaţi prelucreze material lemnos, la persoanele fizice autorizate cât şi la cele neautorizate, dar semnalate cu preocupări în domeniul exploatării, prelucrării şi transportului de material lemnos, situate pe raza comunelor Călăţele, Mănăstireni şi Mărgău.

În urma controalelor, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale. S-a dispus confiscarea a 39,6 mc material lemnos şi a 98 pomi de Crăciun, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind de 16.040 lei.

De asemenea s-a declanşat procedura de notificare prevăzută de art. 19 din H.G. nr. 996/2008, privind normele referitoare la provenienta, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, regimul de depozitare şi controlul instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, pentru diferite cantităţi de lemn rotund răşinoase respectiv cherestea, identificate pe raza satului Mărgău, urmând ca la finalul termenului de 24 de ore să fie dispuse măsuri legale.

Comenteaza