Acțiune de ecologizare pe un lac din județul Cluj. Tișe: „Încurajez clujenii să se alăture”

Acțiune de ecologizare pe un lac din județul Cluj. Tișe: „Încurajez clujenii să se alăture”
| Foto: descopera-valea-iadului.ro

Clubul Alpin Român Filiala Cluj derulează, în perioada 12-14 iulie a.c., cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, o amplă acțiune de igienizare a Lacului Drăgan, cunoscut și sub denumirea de Lacul Floroiu.

Acțiunea implică cca. 100 de voluntari și presupune colectarea deșeurilor atât de pe uscat, cât și de pe apă, din caiac sau canoe, urmând a fi acoperită o zonă de peste 29,4 km în jurul lacului, respectiv o suprafață de 290 de hectare pe luciul de apă. De asemenea, va fi organizată și o campanie de conștientizare a populației.

Continuăm să susținem inițiativele care au drept principal scop conservarea și protejarea naturii. Având în vedere faptul că Lacul Drăgan reprezintă o atracție principală pe harta turistică a județului, amplasat într-un cadru natural pitoresc, încurajez clujenii să se alăture, și de această dată, eforturilor organizatorilor și să promoveze un comportament responsabil față de mediul înconjurător”, a afirmat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Evenimentul beneficiază de asistența de specialitate a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean.

Această manifestare reprezintă doar una dintre multiplele activități sprijinite de Consiliul Județean Cluj în domeniul protecției mediului înconjurător, dintre care menționăm: acțiunile de igienizare a lacurilor Tarnița și Beliș, a Cheilor Turzii și a Cheilor Turenilor, campania națională de curățenie ,,Let`s Do It, România!”, activitățile de împădurire din zona comunei Petreștii de Jos și de la Măguri-Răcătău etc.

Comenteaza