Acţiune preventivă: cetăţenii, învăţaţi cum să se ferească de hoţii de buzunare

Acţiune preventivă: cetăţenii, învăţaţi cum să se ferească de hoţii de buzunare
Poliţiştii au desfăşurat luni o amplă acţiune de informare şi prevenire a furturilor din buzunare, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Oamenii legii au acţionat mai ales în zona centrală, în gări, în staţiile mijloacelor de transport în comun şi în pieţe, zone aglomerate în care se comit, cu predilecţie, astfel de furturi.

În cadrul acţiunii au fost distribuite flyere cu mesaje preventive cetăţenilor, care pot preîntâmpina aceste fapte dacă manifestă mai mult interes în protecţia bunurilor deţinute. De asemenea, poliţiştii au purtat discuţii cu locuitorii oraşului privind importanţa adoptării unui comportament preventiv şi sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Pentru a evita aceste evenimente, poliţiştii recomandă doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului. Bărbaţilor li se recomandă să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp, şi nicidecum în buzunarul din spate al pantalonilor.

În cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112.

 

Comenteaza