Activiştii de mediu clujeni propun amenajarea celui mai mare parc din oraş. Ar avea 66 de hectare

Activiştii de mediu clujeni propun amenajarea celui mai mare parc din oraş. Ar avea 66 de hectare
"Parcul Între Lacuri" este o propunere înaintată de grupul de inițiativă "SOS Lacurile Gheorgheni" şi presupune înfiinţarea celui mai mare spaţiu public din Cluj, un parc întins pe o suprafaţă de 66 de hectare, de 6 ori mai mare decât Parcul Central din Cluj. Activiştii de mediu susţin că "partea de est a orașului care e văduvită de spații publice proporționale cu mărimea și numărul de locuitori din cartierele Mărăști, Între Lacuri, Gheorgheni".

Posibilul parc public ar include patru lacuri între strada Teodor Mihali, cartierul Gheorgheni, și Selgros, din capătul cartierului Mărăști, apoi fostul cartodrom și pepiniera RADP. Parcul ar conține cea mai amplă infrastructură pietonală și biciclistă din oraș, de aproape 10 km.

„Parcul Între Lacuri este o alternativă la fragmentarea spațiului verde în mai multe zone distincte, mai ales că acestea pot fi legate prin alei pietonale și bicicliste. De exemplu, nu se poate ajunge în linie dreaptă de la primul lac la al doilea pentru că nu există nici o alee. E important ca proiectul noului parc din spațiul fostului cartodrom să fie pus în dezbatere publică pentru a fi legat de celelalte zone verzi și să fie creat astfel Parcul Între Lacuri, cu o rețea neîntreruptă de alei pentru pietoni, alergători și bicicliști, așa cum Clujul nu are în momentul de față", spune Adi Dohotaru, activist "SOS Lacurile Gheorgheni".

Iniţiatorii ideii proiectului "Parcul Între Lacuri" spun că, Ţîn cazul în care autoritățile sunt de acord cu realizarea celui mai mare parc clujean din ultimele decade, propunem realizarea unei serii de dezbateri pentru a contura cât mai transparent crearea unui spațiu public de referință pentru locuitorii acestui oraș. Metoda propusă pentru dezbateri este bugetul participativ, însă un buget participativ care să presupună, spre deosebire de experimentul din Mănăștur, în primul rând un buget, apoi participare și posibilitate de drept de co-decizie pentru cetățeni cu privire la investițiile orașului".

 

Comenteaza