Actorul Ernest Borgnine, recompensat cu Oscar în 1955, a murit la vârsta de 95 de ani

Actorul Ernest Borgnine, recompensat cu Oscar în 1955, a murit la vârsta de 95 de ani
Actorul american Ernest Borgnine, recompensat cu premiul Oscar în 1955 pentru rolul unui măcelar timid şi îndrăgostit din filmul "Marty", a murit, duminică, la vârsta de 95 de ani, a anunţat agentul său, citat de AFP.

Potrivit presei americane, Ernest Borgnine a murit duminică la spitalul Cedar-Sinai Medical Center din Los Angeles.

Născut pe 24 ianuarie 1917 în oraşul Hamden din statul Connecticut într-o familie de imigranţi italieni, Ernest Borgnine a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în 1955 pentru rolul său din "Marty" - peliculă ce a primit şi Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu.

Ernest Borgnine şi-a început cariera cinematografică în 1953 cu rolul sergentului "Fatso" Judson în filmul "De aici în eternitate/ From Here to Eternity".

A jucat apoi în zeci de filme, dintre care unele au devenit clasice - "Vikingii" (1958), "Duzina de ticăloşi" (1967), "Hoarda sălbatică" (1969), "The Poseidon Adventure" (1972) - şi în numeroase seriale şi filme pentru televiziune ("Airwolf", "Spitalul de urgenţă", "Justiţie militară"). În ultimii ani a apărut în filme cu mare succes de public precum "Gattaca", "Hoover" şi "Greu de pensionat".

Actorul a fost căsătorit de cinci ori şi are cinci copii.

Vezi mai jos trailerul filmului Marty

Etichete
Comenteaza