Adio autostradă pe fonduri europene sau cu bani de la stat VIDEO

Adio autostradă pe fonduri europene sau cu bani de la stat VIDEO
Ministrul Dan Şova a venit astăzi la Cluj pentru a anunţa că singura şansă a Autostrăzii Transilvania sunt fondurile private. La fel ca predecesorii săi, ministrul a aruncat vina pe "greaua moştenire" şi a spus că trebuie anchetat modul în care au fost cheltuite 1,4 miliarde de euro pentru cei 52 de kilometri din autostradă care sunt daţi în folosinţă.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură spune că Uniunea Europeană nu va finanţa niciodată Autostrada Transilvania, iar Guvernul nu are bani. Aşa că singura soluţie rămân investitorii privaţi.

"Având în vedere care este nivelul PIB-ului şi care sunt estimările pe anii viitori, eu vă spun că statul român nu va avea bani, cel puţin în următorii 4 - 5 ani să finanţeze din resurse bugetare Bechtel, mă rog Autostrada Transilvania că nu-i mai spune Bechtel acum", a spus Dan Şova.

Dan Şova acuză fosta guvernare pentru datoriile acumulate, care au devenit acum o piatră de moară pentru bugetul şi aşa sărăcit al României.

"Statul român este un stat care a intrat în noua guvernare jefuit complet. Am luat decizia de a plăti toate datoriile moştenite de la ilustrul dumneavoastră primar. Şi datoriile plătite în proporţie de 80 la sută sunt de 680 milioane de euro", a mai spus ministrul Şova.

Ministrul a declarat că datoria către Bechtel, de 50 de milioane de euro, a fost plătită săptămâna trecută. Mai mult, Dan Şova a precizat că negocierile cu Bechtel vor fi finalizate în luna aprilie, atunci când va fi stabilit şi cuantumul despăgubirilor pe care statul român le va plăti constructorului american pentru rezilierea contractului.

 

Comenteaza