Adjunctul Poliţiei clujene a fost dat afară de superiori

Adjunctul Poliţiei clujene a fost dat afară de superiori
Adjunctul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Cristian Pintea, a fost demis din funcţie azi.

Pintea a fost eliberat din funcţia de adjunct al şefului IPJ Cluj printr-o dispoziţie a inspectorului general al IGPR, Petre Tobă. Acesta rămâne fără slujbă de azi, 11 octombrie. Pintea a fost pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj în vederea numirii într-o altă funcţie, conform gradului profesional deţinut,nivelului de pregătire şi competenţei profesionale, după cum arată un comunicat al instituţiei.

Petre Tobă a fost prezent la Cluj în urmă cu două săptămâni pentru a anunţa noul şef al IPJ Cluj, Tudor Grindean. printr-o conferinţă de presă la care a participat şi Pintea.

Decizia de demitere a lui Pintea vine după ce faţă de şeful Poliţiei din Dej a început urmărirea penală de către procurorii DNA şi după ce şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, şi-a cerut pensionarea la doar 54 de ani.

De altfel, între demisia lui Păcurar şi numirea lui Grindean, şefia IPJ a fost asigurată de Pintea.

Pintea a fost demis din funcţie după un scandal vechi de trei ani, în centrul căruia se află un agent de circulaţie ce l-a amendat pe Pintea pentru că nu ar fi acordat prioritate unui pieton. Pintea, care nu a fost recunoscut de agent, nu a oprit la semnalele poliţistului, care a pornit în urmărirea acestuia şi l-a oprit după trei kilometri. Vezi aici detalii

Comenteaza