Administratorul unei firme clujene, şantajat de un tulcean. I-a fost ameninţată familia

Administratorul unei firme clujene, şantajat de un tulcean. I-a fost ameninţată familia
Un bărbat de 43 de ani din județul Tulcea a fost reţinut pentru 30 de zile de poliţiştii clujeni, el fiind bănuit de comiterea unor fapte de șantaj și influențare a declarațiilor.

Conform oamenilor legii, ;antajistul ar fi încercat să obțină prin ameninţare, în perioada martie - aprilie, bani de la administratorul unei societăți comerciale din Cluj-Napoca.

"În fapt, bărbatul l-ar fi contactat telefonic și l-ar fi amenințat pe administrator cu diverse infracțiuni și fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa, a familiei și a bunurilor acestuia, solicitând diverse sume de bani pentru a nu acționa. În acest sens, bărbatul s-ar fi prezentat și la sediul firmei pentru a lua legătura cu administratorul, nereușind însă acest lucru. De asemenea, cel în cauză ar fi efectuat presiuni asupra persoanei vătămate și în scopul retragerii plângerii depuse la poliție", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost prins în data de 23 aprilie pe raza județului Vâlcea, fiind escortat la Cluj-Napoca, unde, în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, existând indicii rezonabile că bărbatul ar fi acționat și pe raza altor județe.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale - Serviciul Operațiuni Speciale Cluj, precum și de sprijinul luptătorilor de intervenție din Cluj.

Comenteaza