Adolescentul de 16 ani din Cluj, care s-a filmat în timp ce nenorocea o pisică, a fost internat. Va urma un tratament pentru probleme psihice

Adolescentul de 16 ani din Cluj, care s-a filmat în timp ce nenorocea o pisică, a fost internat. Va urma un tratament pentru probleme psihice
| Foto: YouTube

Băiatul care a șocat prin gestul lui de o cruzime extremă, a fost dat pe mâna poliției de propriul tată. 

Adolescentul primise cadou un pui de pisică şi în loc să îl îngrijească și să îl iubească,  l-a schingiuit până l-a ucis, iar apoi i-a trimis imaginile femeii care i-l donase. Băiatul filmase încontinuu cum animalul se zbate ca să se salveze.  În stare de șoc, femeia a apelat la o asociație de protecție a animalelor, iar poliția a deschis un dosar penal.

“Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, a declarat Alexandra Luca, purtător de cuvânt Poliția Cluj.

Pentru minorul în vârstă de 16 ani a fost dispusă măsură controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și internarea medicală.  

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că este important să se facă diferența între cazurile de infracțiuni comise conștient și cele care au loc pe fondul unor tulburări psihice.

Adolescentul era integrat social, mergea la școală și avea performanțe sportive. Specialiștii spun că problema supravegherii persoanelor cu tulburări psihice este una delicată, pentru că simptomele se pot activă după mai mulți ani în care boală este ținută sub control.

Adolescentul din Cluj este acum internat și urmează un tratament pentru tulburările psihice, transmite stiri.tvr.ro.

Citește și: CRUZIME EXTREMĂ: Un adolescent din Cluj s-a filmat în timp ce a ucis o pisică abia adoptată. Ce a făcut cu filmarea?

loading...
Comenteaza