Adopţiile de câini, ca şi inexistente la Cluj VIDEO

Adopţiile de câini, ca şi inexistente la Cluj VIDEO
Câinii fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi într-un termen de 14 zile de la capturare, vor fi eutanasiaţi. Asta prevede legea aprobată astăzi de Camera Deputaţilor, după ce un copil din Bucureşti a fost omorât de trei câini maidanezi în urmă cu câteva zile. Nici la Cluj situaţia maidanezilor nu este mai bună. La centrul de ecarisaj care aparţine de primărie locurile sunt limitate, iar adopţiile se fac extrem de rar.

"În momentul de faţă avem 171 de câini fără stăpân, sunt în plus 10 locuri carantină, plus 10 izolatorii. Deci adpăostul mare este de 104 locuri", a declarat Mioara Macrinici, director şef centru câini Cluj-Napoca.

În ultima lună, 9 clujeni s-au prezentat la medic după ce au fost muşcaţi de câini.

"În ultima perioadă, din august şi până acum, la Unitatea de Primiri Urgenţe am avut 9 cazuri", a spus Costin Monica, şef Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj.

Tot la Cluj, 6 copii au fost muşcaţi de câini doar în acest an, a precizat Călin Lazăr, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii. Adopţiile se fac greu, motiv pentru care la centrul pentru câini de pe strada Bobâlna există maidanezi care au fost capturaţi de pe domeniul public în urmă cu 2 ani, dar nu şi-au găsit încă un stăpân.

"În ultima perioadă oamenii vin mai rar să adopte câini. În general asociaţiile de protecţie a animalelor din Germania. De circa 2 ani şi ceva nu am eliberat câini pe domeniul public", a mai spuo Marioara Macrinici.

Adoptarea în Camera Deputaţilor a legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân a strârnit nemulţumirea iubitorilor de animale. Aceştia au anunţat că vor organiza în această seară un miting de protest, la ora 19, în Piaţa Unirii din centrul Clujului.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza