Adrian Gurzău, deputatul "sărac" cu viaţă de milionar - FOTO

Adrian Gurzău, deputatul
Deputatul a stârnit mereu invidia colegilor de partid, fie că vorbim de PDL sau de PMP, prin stilul său de viaţă, demn de un milionar în euro. Aceasta deşi declaraţiile de avere completate de-a lungul timpului arătau altceva.

De-a lungul carierei de politician - a fost consilier local la Cluj-Napoca înainte să devină deputat - Gurzău a afişat întotdeauna o imagine de "om de succes", cu toate că, în declaraţiile de avere făcute publice de-a lungul timpului, apărea mereu la limita supravieţuirii, fără proprietăţi şi cu venituri mici.

Întrebat în 2008 de reporterii ZIUA de CLUJ, cum reuşeşte să se descurce cu un venit al familiei declarat de doar 1.280 lei/lună (împreună cu soţia, consilierul local a avut în 2007 venituri de 15.367 de lei), el a explicat că nu mănâncă pâine şi, de multe ori, fiind invitat la diferite evenimente, serveşte masa acolo.

Între timp, Gurzău a devenit deputat, întâi PDL şi apoi PMP. După ce s-a folosit de Emil Boc, l-a părăsit pentru a-l urma pe Traian Băsescu în Mişcarea Populară. A candidat fără succes, în iunie 2016, la Primăria Cluj-Napoca (a obţinut 1,29%) şi se pregătea pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor la alegerile din decembrie, dar planurile sale ar putea fi zădărnicite de DNA.

Potrivit declaraţiei de avere depusă în data de 14 iunie 2016 la Camera Deputaţilor, Gurzău nu are nici terenuri, nici clădiri, nici maşini pe numele lui, nici bijuterii sau depozite mai mari de 5.000 de euro la bănci. Mai mult, este dator la bănci. A declarat un credit bancar, de 40.000 de euro, contractat în 2006 şi scadent în 2021.

Conform documentului, deputatul clujean al PMP a primit la botezul copilului său, drept cadou, suma de 23.500 de euro. La capitolul venituri, Gurzău scrie că, în 2015, a încasat 58.983 de lei de la Camera Deputaţilor şi 55.367 lei ca dividende de la societatea World Wide Solution Center.

Naşa băiatului mai mic a lui Adrian Gurzău a fost chiar Elena Udrea, iar la ceremonia de botez care a avut loc în martie anul acesta la Cluj a fost prezent şi Traian Băsescu (foto).

Cea de-a doua soţie a deputatului Adrian Gurzău, pe numele de fată Cecilia Georgiana Petrovan, originară din Sighetu Marmaţiei, a câştigat în 2008, pe când avea doar 15 ani, titlul de Miss Maramureş, potrivit presei locale de la acea vreme. În acea perioadă, Petrovan a apărut ca model la mai multe prezentări (foto).

CITEŞTE ŞI: VACANŢĂ LA BECIUL DOMNESC? >>> Procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea deputatului Gurzău

Comenteaza