Video Aeronava NATO, care aduce 45 de tone de materiale medicale din Seul, a aterizat pe Aeroportul Otopeni

Aeronava NATO, care aduce 45 de tone de materiale medicale din Seul, a aterizat pe Aeroportul Otopeni
| Foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale

Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns în România, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO care a aterizat în jurul orei 8.00, pe Aeroportul Otopeni.

Transportul s-a făcut după ce MApN a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea acestei misiuni aeriene de urgenţă.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră, potrivit unui comunciat transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Zborul a fost efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilităţii de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Capabilităţii de Transport Aerian Strategic.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza