Aeroportul Cluj: filtru suplimentar pentru pasagerii veniți din Italia

Aeroportul Cluj:  filtru suplimentar pentru pasagerii veniți din Italia

Referitor la măsurile implementate de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în ceea ce privește coronovirusul, reprezentanții aerogării fac următoarele precizări:

• În cazul pasagerilor sosiți din Italia, Aeroportul Cluj a pus imediat în aplicare noile măsuri speciale transmise începând cu 23 februarie de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Județeană. În acest sens, Aeroportul Cluj, în colaborare cu Instituția Prefectului Judetului Cluj și Direcția de Sănătate Publică a început procesarea pasagerilor veniți din Italia prin filtru suplimentar din aerogara veche, separat de restul călătorilor. Fiecare pasager de pe cursele din Italia este supus unor proceduri speciale. Un medic de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, împreună cu angajații cabinetului medical din cadrul aeroportului evaluează datele și parametrii medicali ai pasagerilor, iar în cazul în care, unul dintre călători prezintă suspiciunea de infectare cu coronavirus, acesta este izolat și preluat de autoritățile medicale. De asemenea, pasagerilor le sunt distribuite carduri de alertă și materiale informative referitoare la prevenirea răspăndirii coronavirusului.

Totodată reprezentanții aerogării fac următoarele mențiuni:

• Aeroportul Cluj a luat primele măsuri de precauție în ceea ce privește coronavirusul încă din luna ianuarie, când, conform indicațiilor primite de la Direcția de Sănatate Publică Cluj, aeroportul a inceput o campanie de informare a pasagerilor privind prevenirea răspândirii coronavirusului. În terminalele de plecări și sosiri, la biroul de informații, la cabinetul medical și în zonele ghișeelor de check- in ale aeroportului, au fost afișate mai multe anunțuri de informare și le-au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucțiuni referitoare la noul tip de coronavirus.

• De asemenea, personalul medical al aeroportului a evaluat încă din luna ianuarie parametrii medicali ai pasagerilor sosiți la Cluj de pe cursele care fac legătura cu zonele afectate de coronavirus, aceștia fiind luați în evidența aeroportului prin completatrea unor chestionare, care apoi au fost transmise către Directia de Sănatate Publică, în vederea monitorizării pasagerilor în cazul aparitiei simptomatologiei de infectare cu coronavirus.

• Au fost sporite măsurile de igienă din cadrul aeroportului prin dezinfectarea frecventă a spațiilor publice, iar asistenții medicali din cadrul aeroportului Cluj oferă sprijin permanent tuturor pasagerilor care solicit ajutor.
În continuare Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, împreună cu Direcția de Sănătate Publică și celelalte instituții din perimetrul aeroportuar aplică procedurile și măsurile de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului.

loading...
Comenteaza