Aeroporturi din întreaga lume au început să folosească testele rapide COVID-19 înainte de îmbarcare

Aeroporturi din întreaga lume au început să folosească testele rapide COVID-19 înainte de îmbarcare

Pe mai multe aeroporturi din întreaga lume au început să se deschidă centre speciale pentru teste de COVID. Cele mai multe se fac la îmbarcare, pentru siguranța sanitară din timpul zborului.

Sunt utile, în același timp, pasagerilor care pleacă spre țări unde, pentru a intra, e nevoie de un test negativ. Teoria e perfectă, dar când vine vorba de punerea în practică, apar tot felul de probleme, scrie stiri.tvr.ro.

Pe aeroportul din Viena, primele testări rapide, cu rezultatul în 15 minute, au fost opționale și s-au făcut pentru pasagerii unei curse spre Germania, țară care a pus Austria pe lista zonelor cu risc ridicat.

În schimb, când belgienii au început să folosească același sistem de testare rapidă pe aeroportul internațional din Bruxelles, s-au produs blocaje incredibile și mulți călători au ratat plecarea pentru că rezultatele s-au lăsat așteptate.

Unele companii aeriene nu permit urcarea la bord fără test negativ, așa că laboratorul de pe aeroport ar fi cel mai la îndemână, deși un test costă 135 de euro, iar când familia e numeroasă, se strânge o sumă consistentă. Când cursa e pierdută, se adaugă și costul schimbării biletului, care poate ajunge la 300 de euro de persoană.

Însă pe aeroportul din Dubai, care a fost și a rămas cel mai aglomerat din lume pentru călătorii internaționale, se fac teste în masă ca alternativă la intrarea în carantină în țara de destinație, dar și pentru cei care sosesc în Emirate. Dar e ciudat, observă o revista internațională de medicină, că testele celor care ies din țară sunt aproape toate negative, în timp ce în cazul celor care vin din străinătate se descoperă zeci de cazuri de COVID zilnic.

loading...
Comenteaza