Afacerea anului în media clujeană. Negocieri avansate

Afacerea anului în media clujeană. Negocieri avansate
Un website clujean ar putea deveni parte a unui trust naţional cunoscut.

Website-ul stiridesport.ro, care funcţionează la Cluj din 2011, este pe cale să fie cumpărat de cunoscutul om de afaceri ploieştean Sebastian Ghiţă, proprietarul postului de ştiri România TV.

Negocierile au fost confirmate de patronul stiridesport.ro, Dan Olteanu: "Sunt în discuţii şi încă nu e închis circuitul. Voi face public totul în câteva zile".

Acesta a precizat că, potrivit înţelegerii cu Ghiţă, website-ul va continua să fie realizat de aceeaşi echipă editorială. "Noi vom furniza content, ducem treaba mai departe. Se va transfera doar proprietatea şi se va completa probabil echipa cu un om sau doi", a explicat Olteanu.

Astfel, redacţia portalului de ştiri sportive ar urma să fie coordonată în continuare de jurnalistul Emil Moldovan, iar Valentin Șchiopu să fie editor-coordonator. Din echipa actuală mai fac parte Claudiu Barbu (fotbal internațional şi fotbal ligi inferioare), Andrei Bîlc (fotbal Liga I, fotbal echipa națională, handbal şi baschet), Andra Constantinescu (fotbal Liga I), Gabriel Pădure (colaborator fotbal) şi fotoreporterul Daniel Rus.

Sebastian Ghiţă, deținătorul grupului Asesoft, este un antreprenor controversat. În 2002 a fost trimis în judecată în dosarul „Tracia - Asesoft", fiind acuzat de complicitate la înșelăciune și fals în declarații, bănuit că ar fi încheiat mai multe tranzacții petroliere care au dus la prejudicierea bugetului de stat cu 20 de miliarde de lei vechi. A fost achitat de instanţa de fond în 2004, Tribunalul București achitându-l din nou în 2011, în urma recursului.

Pe lângă afacerile sale, Ghiţă este cunoscut şi pentru activitatea sa din mediul politic, în 9 decembrie 2012 câştigând funcția de deputat de Prahova pe listele PSD. De altfel, a fost surprins recent împreună cu premierul Victor Ponta într-un club exclusivist din Dubai.

Comenteaza