Afară era ceaţă, dar el a călcat pedala de acceleraţie şi a ajuns în stare gravă la spital

Afară era ceaţă, dar el a călcat pedala de acceleraţie şi a ajuns în stare gravă la spital
Un tânăr de 22 de ani a ignorat ceaţa de afară, a călcat pedala de acceleraţie şi a făcut accident pe raza comunei clujene Mociu. În urma evenimentului rutier, tânărul a fost grav rănit şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe din Cluj-Napoca.

"Azi dimineaţă, la ora 08:08, pe DN 16, pe raza comunei Mociu, un tânăr de 22 ani în timp ce conducea un autovehicul din direcţia Cămăraşu spre Apahida, nu a redus şi adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed, ceaţă, vizibilitate sub 50 de m, curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător cu marcaje şi indicatoare, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu partea laterală dreapta a autoturismului său în partea din faţă a altui autovehicul condus regulamentar din direcţia Apahida spre Cămăraşu de un tânăr de 37 ani, din Deva", au declarat poliţiştii.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a tânărului de 22 ani, care a fost transportat de către echipajul SMURD la Unitatea de Primire Urgenţe din Cluj-Napoca, precum şi avarierea celor două autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 23.000 lei.

Timp de mai bine de o oră, traficul rutier în zonă s-a desfăşurat alternativ pe un singur sens.

Cu ocazia cercetării locului faptei s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este conducătorul auto de 22 ani, care a încălcat regula de circulaţie privind "neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 123, alin. 1, lit. b din OUG 195/2002/Republicată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "vătămare corporală din culpă".

 

 

Comenteaza