Afişele tuturor jocurilor olimpice pot fi admirate la Cluj

Afişele tuturor jocurilor olimpice pot fi admirate la Cluj
Toate afişele oficiale ale faimosului eveniment, din 1896 până în 2012 pot fi văzute la Galeriile Radio Cluj începând de sâmbătă, 28 iulie.

Exponatele fac parte din colecţia artistului clujean Cristian Cheşuţ, iar organizatorii evenimentului şi-au propus să celebreze în acest fel cea de-a 30-a ediţie a Jocurilor Olimpice care începe la Londra vineri, 27 iulie. „Expozitia însoţeşte desfăşurea Jocurilor Olimpice de la Londra şi constituie nu doar o veritabila introspecţie in istoria designului grafic, ci şi pretextul descifrării simbolurilor grafice consacrate de olimpiadele moderne", explică oficialii Radio Cluj.

Jocurile Olimpice moderne au fost inaugurate în 6 aprilie 1896, de către regele George al Greciei, în prezenţa a peste 80.000 de spectatori. Comitetul Internaţional Olimpic a fost ales în acelaşi an, iar primul preşedinte ales a fost Pierre de Coubertain, cel care a introdus conceptul de Jocuri Olimpice, menite „să restabileasca actul de căsătorie, demult desfăcut, dintre spirit şi muşchi". „Cu toate progresele civilizaţiei contemporane un singur lucru (şi poate cel mai important) nu s-a realizat încă: încetarea conflictelor armate pe timpul desfasurarii Jocurilor Olimpice. Dacă în antichitate grecii amânau războaie, lumea modernă a suspendat trei ediţii ale Jocurilor Olimpice din cauza războaielor, în 1914, 1940 si 1944 ", au mai explicat organizatorii expoziţiei de la Casa Radio.

 

Comenteaza