Ai carte, ai parte de transport în comun gratuit

Ai carte, ai parte de transport în comun gratuit
Din 4 până în 7 iunie, toți cetățenii care circulă cu mijloacele de transport în comun din municipiu beneficiază de gratuitate la călătorii dacă citesc o carte în autobuz, troleibuz sau tramvai.

Prin demersul de la acest sfârșit de săptămână tinerii urmăresc să promoveze lectura, dar și evenimente specifice dedicate celor care iubesc cartea. Astfel, clujenii sunt invitaţi la "Săptămâna festivă a cărților" și la cluburile de lectură "Vocea cititorului", ce se desfășoară în fiecare miercuri din luna iunie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

Proiectul de faţă, dedicat încurajării lecturii, este desfăşurat de Federația Share în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public şi face parte din seria acțiunilor desfășurate sub egida programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului, dedicate comunității clujene.

La începutul anului, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, tinerii din echipa Cluj 2015 au afișat în autobuzele din municipiu diverse citate din autori clasici și contemporani în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului. 

Cu acel prilej, în parteneriat cu inițiativa "Cărțile pe față", voluntarii federației au împărţit mii de semne de carte cu mesajul "Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul!".

 

 

Comenteaza