Ai carte, ai parte de transport public gratuit

Ai carte, ai parte de transport public gratuit
Toți cei care citesc în autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din Cluj-Napoca beneficiază vineri, 25 septembrie, de gratuitate la călătorie.

"Sper ca și pe această cale să încurajăm "tinerii de toate vârstele" să citească mai mult și să utilizeze mijloacele de transport în comun", a afirmat primarul Clujului, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook. 

Seria de acțiuni menite să încurajeze lectura a luat startul la Cluj în cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, în luna ianuarie. Atunci, echipa Day 15 a lipit în autobuze citate din diverși autori contemporani și clasici, marcând astfel Ziua Culturii Naționale.

Tot în cadrul primei ediții a proiectului lunar Day15, voluntarii ‪#‎Cluj2015‬ au distribuit călătorilor mii de semne de carte cu mesajul Cărțile pe față: "dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul".

În perioada 4-7 iunie o nouă acțiune a avut loc, cu ocazia evenimentelor "Săptămâna festivă a cărții" și "Vocea cititorului", club de lectură care activează în continuare la Cluj-Napoca. În această perioadă a fost pusă în practică idea de gratuitate la transport în comun pentru cei care citesc o carte în autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele din orașul nostru. Ideea a venit de la un tânăr clujean, inițiator al proiectului "Cărțile pe față".

La început de toamnă, la Cluj-Napoca are loc un nou eveniment dedicat pasionaților de lectură și nu numai, Salonul Internațional de Carte Bookfest. Cu acest prilej, 25 septembrie va fi o nouă zi în care cei care aleg să citească o carte în timpul călătoriei în oraș cu mijloacele de transport public, vor beneficia de gratuitate.

Salonul de carte Bookfest este deschis la acest sfârșit de săptămână, 24-27 septembrie, între orele 10:00 și 20:00, la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj. Intrarea este liberă.

Comenteaza