Video Ai drum în zona de munte din Cluj? Unde sunt probleme din cauza zăpezii

Ai drum în zona de munte din Cluj? Unde sunt probleme din cauza zăpezii

Din cauza condițiilor meteorologice deosebite din ultimele 48 de ore, respectiv viscol și vânt în rafale puternice, mai multe drumuri situate preponderent în zona montană și submontană a județului Cluj au fost afectate de nămeții de zăpadă formați pe carosabil. 

În aceste condiții, în cursul zilei de miercuri s-a acționat cu utilaje prevăzute cu freză, în vederea degajării zăpezii de pe carosabil și pentru lărgirea căii de rulare, pe drumurile județene DJ 764B, în zona Barajului Drăgan și DJ 108C Mănăstireni – Văleni. 

La această oră se acționează, cu același tip de utilaj dotat cu freză, pe drumul județean DJ 107P Mărișel – Crucea Iancului – DN 1R, urmând ca în cursul zilei de vineri să se intervină pe drumurile județene DJ 103K Beliș - Râșca și DJ 108C Răchițele – Ic Ponor.

 

„Aceste drumuri nu sunt blocate sau închise traficului rutier, scopul intervențiilor este acela de îndepărtare a zăpezii de pe carosabil și de lărgire a căii de rulare pentru a se asigura condiții cât mai bune de circulație. Intervențiile vor continua cu maximă intensitate, atâta timp cât va fi necesar”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. 

Cu toate acestea, date fiind particularitățile meteorologice specifice sezonului rece, situația este foarte dinamică și cunoaște schimbări rapide, de la o oră la alta, astfel încât se recomandă participanților la trafic să ia toate măsurile necesare și prevăzute de Codul Rutier pentru a nu avea parte de evenimente nedorite. De asemenea, se recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum, dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă și, acolo unde situația o impune, echiparea anvelopelor cu lanțuri.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza