Foto Focar de infecţie pe post de sursă de apă la OSER. Caută bine cişmeaua cu avizul DSP-ului

Focar de infecţie pe post de sursă de apă la OSER. Caută bine cişmeaua cu avizul DSP-ului
Ai nevoie de apă la OSER? Fii "smart" şi caută bine cişmeaua potrivită
Ai nevoie de apă la OSER? Fii "smart" şi caută bine cişmeaua potrivită
Ai nevoie de apă la OSER? Fii "smart" şi caută bine cişmeaua potrivită
Ai nevoie de apă la OSER? Să-ţi cumperi!
Ai nevoie de apă la OSER? Să-ţi cumperi!

În data de 3 iulie 2021 s-a redeschis Oserul, celebrul târg de vechituri din Cluj-Napoca, după ce a avut lacătul pe el în perioada pandemiei. 

Reprezentanții primăriei Cluj-Napoca au anunţat în data de 1 iulie că târgul de vechituri din Cluj-Napoca are avizul DSP şi se poate deschide. Clujenii au fost dornici să ia la picior piaţa de vechituri din oraş, celebrul OSER, un simbol al oraşului care nu a apus de pe timpul răposatului. Zis şi făcut. 

Sâmbăta aceasta un clujean mai însetat ne-a trimis cu supărare câteva fotografii pe numărul de WhatsApp al redacţiei cu o cişmea de apă de la OSER, sub care scrie ironic: "Condiţii inumane de a-ţi astâmpăra setea pe caniculă la târgul de vechituri de la OSER. Oraş de 5 stele!!!" Omul ne scrie că a dat de mizerie cruntă pe acolo. Şi în ţâşnitoare, dar şi pe jos. Robinetul de la ţâşnitoare fiind stricat, deoarece atunci când îi dai drumul, apa ţâşneşte în lateral. "M-am dus să beau o gură de apă şi să mă spăl pe faţă, căldură mare, dar din păcate aceste mici lucruri fac diferenţa", a adăugat omul. 

E adevărat că la OSER te aştepţi să dai de vechituri. Dar cişmeaua de apă potabilă pare că a trecut prin ambele războaie mondiale. Dacă nu ar fi apărut un cetăţean lângă ea manevrând sursa de apă (sperăm că doar pentru a se spăla pe mâini, nu pentru a consuma apă din aceel instrument ruginit), am fi crezut cu uşurinţă că de fapt cişmeaua cu pricina e doar o "relicvă" scoasă la vânzare, nicidecum o sursă de apă în oraşul "smart". Fie ea şi la OSER. 

Un alt clujean ne spune că a dat de o altă ţâşnitoare la OSER, care e curată şi pare din secolul acesta. Mai mult, că e accesibilă oamenilor care traversează târgul, iar că cea ruginită ar fi undeva aproape de intrarea în târg şi că e destul de dosită. Cine ştie cât de ascunsă o fi cea ruginită, de nu a dat şi DSP-ul de ea atunci când a dat avizul de funcţionare al târgului şi nu a hotărât să o desfiinţeze pe loc. 

loading...
Comenteaza