Ajuta sau nu sistemul GIS la găsirea răniţilor din avionul prăbuşit? Ce spune Uioreanu VIDEO

Ajuta sau nu sistemul GIS la găsirea răniţilor din avionul prăbuşit? Ce spune Uioreanu VIDEO
În urma accidentului aviatic din munţii Apuseni, a revenit în actualitate înfiinţarea în cadrul Consiliului Judeţean a unui departament care să gestioneze sistemul informatic geografic. Acesta ar urma să stocheze informaţii geografice despre întreg teritoriul judeţului Cluj. Sistemul le-ar fi fost de ajutor salvatorilor care au acţionat în cazul incidentului aviatic de luni, spun unii dintre consilierii judeţeni, contrazişi însă de preşedintele Horea Uioreanu.

Consilierul judeţean Steluţa Racolţa propune înfiinţarea departamentului GIS, adică Geografical Informational Sistem. Bugetul solicitat este de 440.000 lei.

"Să se achiziţioneze din acesti bani calculatoare performante, care să găzduiască softuri specializate care pot sa descarce informatii de pe situri specifice, de pe geoportalul Comisiei Europene - informatii specifice  fiecarui punct material de pe teritoriul judeţului Cluj", propune consilierul judeţean Steluţa Racolţa (PDL).

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, spune că a prins banii în bugetul pe 2014, dar că suma este mult mai mică. Vezi ce spune acesta, în materialul video

Printre altele, sistemul GIS ar urma să ajute investitorii interesaţi de Cluj în identificarea unor terenuri potrivite pentru investiţii.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

 

Comenteaza