Ajutoare de urgență pentru victimele tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc. Câți bani primește familia elevului decedat

Ajutoare de urgență pentru victimele tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc. Câți bani primește familia elevului decedat
| Foto: ISU Harghita

Guvernul a aprobat ajutoare de urgență pentru familia elevului decedat și pentru fetele rănite în urma prăbușirii peretelui de la internatul unui liceu din Odorheiu Secuiesc.

Guvernul a aprobat joi un ajutor de urgenţă pentru familia elevului decedat în urma tragediei de la Odorheiu Secuiesc, respectiv pentru cele trei fete rănite.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a anunţat că Guvernul a aprobat alocarea sumei de 915.500 lei, reprezentând ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea a 208 familii şi persoane singure, care se află în situaţii dificile din cauza unor incendii, a pagubelor produse de fenomene meteo extreme sau periculoase, de accidente sau de situaţii deosebite din cauza stării de sănătate.

De aceste ajutoare vor beneficia şi familiile afectate de recenta tragedie de la Odorheiu Secuiesc.

Astfel, pentru cele două fete rănite şi internate se alocă câte 8.000 lei, pentru fata care se află în stare mai gravă, în comă, suma de 10.000 lei, iar pentru familia tânărului decedat tot suma de 10.000 lei.

Luni, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului din cadrul Liceului Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. La acel moment, în corpul de clădire se aflau patru elevi ai internatului, aceştia fiind prinşi sub dărâmături. Un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete se află internate în spital, una în stare gravă.

Comenteaza