Alăptatul copilului la cerere, dezbătut în cadrul unui atelier de filosofie şi antropologie medicală

Alăptatul copilului la cerere, dezbătut în cadrul unui atelier de filosofie şi antropologie medicală
Persoanele interesate sunt aşteptate să participe miercuri la "Atelierul Multidisciplinar şi Interuniversitar de Filosofie şi Antropologie Medicală", în cadrul căruia va fi dezbătut un subiect de interes pentru tinerele mămici: alăptatul la cerere.

Discuţiile se vor concentra pe prezentarea Dianei Tăut, cadru unversitar al Facultăţii de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, intitulată sugestiv "Alăptatul copilului la cerere: de ce e ușor de zis dar greu de făcut?".

"Obiectivul prezentării este explorarea barierelor dar şi a facilitatorilor psiho-sociali ai alăptatului. De asemenea, este interesanta investigarea reprezentărilor materne asupra alăptatului în spațiul public și modul în care care contextul socio-cultural din proximitatea diadei mamă-copil influențează decizia de a alăpta sau nu în intimitate sau în public", au specificat organizatorii.

Atelierul vrea să fie un cadru informal de discuţii multi- şi transdiciplinare focalizate pe chestiuni considerate ca aparţinând medicinii, dar care se află de fapt la confluenţa diferitelor specialităţi ce studiază omul, cum sunt filosofia, psihologia, sociologia, antropologia, istoria, dreptul, teologia şi literatura.

Evenimentul va avea loc de la ora 17:00 în clădirea Clinicii „Medicala II" şi se desfăşoară sub egida UMF, în colaborare cu Centrul de Filosofie Aplicată de la Facultatea de Filosofie a UBB şi revista PHILOBIBLON - Transylvanian Journal of Muldisiciplinary Research in Humanities, editată de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga".

Comenteaza