Albie de râu sau stradă din Cluj-Napoca?

Albie de râu sau stradă din Cluj-Napoca?
Zeci de clujeni trebuie să treacă de aluviuni şi gropi imense pentru a ajunge la casele lor.

Locuitorii de pe strada Dropiei din cartierul Dâmbu Rotund intenţionează să organizeze un protest public în caz că nu le va fi asfaltată strada. Oamenii au ajuns la capătul răbdării după ce ani în şir şi-au stricat maşinile în gropile imense sau trecând peste bolovanii mari care pot fi întâlniţi pe drumul ce pare mai mult albia unui râu secat. Veştile de la Primăria Cluj-Napoca nu sunt încurajatoare.
Oamenii ce locuiesc pe strada Dropiei cer un lucru simplu de la administraţia locală pentru anul 2011: asfalt. "Din 2007 ne tot promit că o asfaltează! Şi noi plătim taxe şi impozite ca restul locuitorilor din Cluj-Napoca", spune un bărbat. Oamenii au aşteptat răbdători să se termine lucrările la reţeaua de canalizare, care au contribuit la înrăutăţirea stării drumului. Însă, odată astupate săpăturile pentru canalizare, nu au apărut utilajele de asfaltare.

"Cei de la canalizare au terminat lucrările, strada este acum numai bună de asfaltat, căci nu mai trebuie spartă pentru alte reţele. Săptămâna trecută ne-am spart baia de ulei de la maşină. Când plouă este dezastru căci, fiind în pantă, tot pietrişul este dus de apă pe alte străzi de mai jos, unde se înfundă canalizarea. Spuneţi dumneavoastră dacă aţi mai văzut aşa ceva în tot oraşul!", povesteşte o femeie. Cea mai grea încercare pentru autoturisme este intersecţia dintre străzile Dropiei şi Cucului, din cauza gradului mare de înclinare, însă pentru şoferii maşinilor de teren este o ocazie să le testeze capacităţile.

Reprezentanţii primăriei nu au veşti bune pentru locatarii străzii-dezastru. "Strada Dropiei a fost cuprinsă în programul de modernizare a 288 de străzi, dar nu s-a putut interveni pe ea căci nu s-au terminat la timp lucrările la reţeaua de canalizare. Strada va fi cuprinsă într-un viitor program de modernizare, dar nu mai devreme de anul viitor", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. Între timp, oamenii se gândesc la o formă de protest care să atragă atenţia administraţiei locale şi să urgenteze procedurile pentru asfaltare.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza