Alegeri parlamentare 2020. Două persoane au murit şi opt au avut nevoie de îngrijiri medicale/ 101 reclamații

Alegeri parlamentare 2020. Două persoane au murit şi opt au avut nevoie de îngrijiri medicale/ 101 reclamații

Duminică, până la ora 15:000, în cele opt ore de la deschiderea urnelor, au fost înregistrate 101 sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale, dintre care 25 la Cluj.

”În cele 8 ore de la deschiderea secţiilor de vot, nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice. Până la acest moment, au fost înregistrate 101 sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În fiecare caz, au fost demarate imediat cercetări. Până acum, 30 nu s-au confirmat. Se efectuează cercetări cu privire la 10 infracţiuni electorale. De asemenea, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale:  11 avertismente scrise şi amenzi în valoare de 85.000 de lei”, a transmis, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. 

25 de sesizări la Cluj

La Cluj, polițiștii au primit 25 de semnalări de fapte în legătură cu procesul electoral, două treimi dintre ele nefiind confirmate după cercetarea lor.

"Au fost înregistrate 25 de semnalări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 
În urma verificărilor efectuate până la acest moment, 17 dintre acestea nu se confirmă, iar șase sunt în curs de soluționare. De asemenea, sunt efectuate cercetări în cadrul a două dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal", a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Potrivit polițiștilor, este vorba despre cazul unei persoane de 53 de ani, din Constanța, care și-ar fi exercitat dreptul la vot la o secție situată în Turda și despre cel al unei persoane căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot, dar ar fi votat pe o listă suplimentară în Dej.

Două persoane au murit și 8 au avut nevoie de îngrijiri medicale

Două persoane care au mers duminică la vot au murit, una dintre acestea la o secție din București, iar cealaltă în curtea unei secții de votare din județul Vâlcea.

Astfel, conform Agerpres, procesul de votare a fost întrerupt, duminică, la o secție de vot din Capitală, după ce o persoană care s-a prezentat la urne a decedat, a declarat, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti nr. 42, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Bărbatului i s-a făcut rău, s-a sunat la 112, un echipaj de la SMURD a ajuns la fața locului, au fost efectuate manevre de resuscitare, însă în final i-a fost constatat decesul. 

Cea de-a doua persoană a murit în localitatea Teiu din județul Vâlcea, în curtea secției de votare unde a mers pentru a-și exprima votul. Este vorba despre un bărbat de 80 de ani, care a intrat în stop cardiorespirator. Acestuia i-au fost efectuate manevre de resuscitare, însă fără succes.

S-au înregistrat şi 8 cazuri medicale, două dintre persoane având nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Comenteaza