ALEGERI PREZIDENȚIALE REPUBLICA MOLDOVA 2016. Mâine e primul tur

ALEGERI PREZIDENȚIALE REPUBLICA MOLDOVA 2016. Mâine e primul tur
Moldovenii merg mâine la urne pentru a-şi alege preşedintele. Este pentru prima dată, după 16 ani, când şeful statului moldovean este ales prin vot direct.

Mâine este programat primul tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova. Pentru a fi validat acest prim tur, la vot trebuie să participe cel puțin o treime din oamenii cu drept de vot. Al doilea tur de scrutin e programat în 13 noiembrie 2016. La al doilea tur nu e stabilit un prag minim de participare.

Lupta electorală se dă între Igor Dodon și Maia Sandu. Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă că "În ultimele zile au apărut mai multe neadevăruri în presă: este un fals că aş fi promis cuiva să aduc migranţi sirieni în Moldova, este un fals că m-aş fi întâlnit ieri cu Plahotniuc, nu am vorbit niciodată cu el, este un fals că aş fi interzis icoanele în şcoli".

ALEGERI PREZIDENȚIALE REPUBLICA MOLDOVA 2016. Inna Popenco, Marian Lupu și Andrei Năstase s-au retras din cursa pentru președinția Republicii Moldova.

Candidații pentru funcția de președinte sunt:

Mihai Ghimpu- Partidul Liberal
Iurie Leancă- Partidul Popular European din Moldova
Dumitru Ciubaşenco- Partidul Nostru
Maia Sandu- Partidul Acţiune şi Solidaritate, susținută de Andrei Năstase, PLDM, EPP, PVE, PLR
Igor Dodon- Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, susținut de PPSM, PR
Silvia Radu- candidat independent
Maia Laguta- candidat independent
Ana Guţu- Partidul "Dreapta"
Valeriu Ghileţchi- candidat independent.

ALEGERI PREZIDENȚIALE REPUBLICA MOLDOVA 2016. Pe de altă parte, Mitropolitul Vladimir îndeamnă creştinii să-l voteze pe liderul socialiştilor, Igor Dodon, care este un adevărat creştin şi "a dovedit acest lucru nu doar în timpul campaniei electorale".

 

Comenteaza