Alegerile pentru funcţia de student senator din cadrul UBB, anulate parţial

Alegerile pentru funcţia de student senator din cadrul UBB, anulate parţial
Biroul Electoral Central al Studenţilor din UBB va anula în parte alegerile pentru funcţia de student senator. Este vorba, mai exact, despre desemnarea studentului senator reprezentant al facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, iar refacerea alegerilor va avea loc în termen de 5 zile.

Conform BECS, candidaturile depuse rămân valabile şi nu se mai pot depune alte candidaturi întrucat proceseul de depunere a candidaturilor a respectat prevederile legale. Candidatii înscrişi pentru funcţia de senator a acestei facultăţi nu beneficiază de o noua perioadă de campanie electorală.

"Se anulează doar secţiunea privind desemnarea studentului senator reprezentant al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului nu şi voturile exprimate de studenţii acestei facultăţi în ceea ce priveşte alţi candidati pentru funcţia de student senator, reprezentanţi ai altor facultăţi", transmite BECS.

De asemenea, conform regulamentului, se reorganizează şi alegerile pentru locurile neocupate în consiliile facultăților. Astfel, în Consiliul Facultății de Biologie și Geologie a mai rămas 1 loc, iar în cadrul Facultății de Chimie și Inginerie Chimică 2 locuri.

Legea Educaţiei Naţionale, împreună cu normele de aplicare şi regulamentele interne ale universităţii stabilesc cadrul general privind alegerile pentru funcţia de student senator.
Orice abatere de la procedura de derulare a alegerilor poate fi sancţionată cu nulitatea parţială a procesului electiv în măsura în care o altă soluţie mai puţin drastică nu poate fi luată.

Votarea are loc în perioada 21-23 februarie, între orele 10:00-16:00, la secţiile de votare amenajate în următoarele locaţii: Facultatea de Mediu, FSPAC, FSEGA, Cantina Hașdeu, Facultatea de Chimie şi Facultatea de Biologie.

Studenţii UBB au formulat săptămâna trecută o petiţie online către MECTS privind alegerile studenţilor senatori în universitate. Aceştia au cerut recunoaşterea publică a nulităţii alegerilor pentru reprezentanţii studenţilor în Senatul Universităţii Babeş-Bolyai şi în Consiliile Facultăţilor din perioada 31 ianuarie-2 februarie 2012.

Comenteaza