Alertă de coronavirus la Casa Albă. 11 agenţi Secret Service infectaţi şi 60 plasaţi în carantină

Alertă de coronavirus la Casa Albă. 11 agenţi Secret Service infectaţi şi 60 plasaţi în carantină

Pe lângă infectările din rândul agenților care se ocupă cu paza preşedintelui american, săptămâna aceasta au fost confirmate trei cazuri de coronavirus și printre cei care lucrează la Casa Albă.

Cel puţin 11 agenţi au fost confirmaţi cu temutul virus şi alţi 60 au fost plasaţi în carantină. Reprezentanţii organizaţiei au anunţat şi că 23 de angajaţi s-au vindecat, dar au refuzat să dea detalii despre numărul total al bolnavilor de coronavirus din cadrul serviciului. Secret Service se ocupă cu paza şi protecţia preşedintelui american, a vicepreşedintelui, a foştilor preşedinţi, a candidaţilor la preşedinţie şi a altor oficiali.  Nu este clar dacă vreunul dintre cei infectaţi a intrat în contact cu Donnald Trump, cu vicepreşesintele Mike Pence sau alţi demnitari.

„Pentru a respecta drepturile la viaţă privată ale angajaţilor noştrii şi din raţiuni de securitate operaţională, Secret Service nu va oferi detalii despre numărul total de angajaţi care au fost confirmaţi cu COVID-19, nici câţi dintre angajaţii săi sunt în acest moment în carantină”, spune Justine Whelan, purtător de cuvânt al Secret Service, conform Mediafax.

Este o nouă lovitură pentru administraţia Trump, după ce săptămâna aceasta au fost confirmate 3 cazuri de coronavirus printre cei care lucrează la Casa Albă. Este vorba despre unul dintre valeţii preşedintelui american, un purtătorul de cuvânt al vicepreşedintelui, Mike Pence şi asistenta personală a fiicei preşedintelui, Ivanka Trump, au fost confirmaţi cu coronavirus. Donald Trump, fiica sa şi vicepreşedintele Statelor Unite au fost testaţi de mai multe ori până acum pentru SARS CoV 2, iar rezultatele au fost negative.

Comenteaza