Alertă în Grecia! Turişti dispăruţi în mare, căutați cu elicopterul după ce au intrat să înoate și nu s-au mai întors

Alertă în Grecia! Turişti dispăruţi în mare, căutați cu elicopterul după ce au intrat să înoate și nu s-au mai întors

Turiștii sunt căutați de salvatorii greci după ce s-au aventurat să înoate în largul mării în ciuda vântului puternic şi a valurilor înalte.

Turiștii s-au aventurat să înoate în largul insulei Halkidiki din Grecia în ciuda vântului puternic şi a valurilor înalte. Este vorba despre trei bărbaţi din Macedonia de Nord, dintre care unul a fost găsit, iar doi au fost daţi dispăruţi, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pazei de coastă, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Unul dintre bărbaţi a fost salvat sâmbătă, iar operaţiunile de căutare a celorlalţi doi au continuat duminică, paza de coastă fiind asistată de un elicopter, ambarcaţiuni de pescuit şi voluntari din regiune.

Vremea nefavorabilă care a afectat întreg teritoriul Greciei a cauzat probleme în acest weekend. Au fost raportate inundaţii pe insulele Thasos şi Skyros, frecventate de turişti, iar mai multe maşini au fost luate de ape.

Drumurile au fost închise pe insula Skyros ca urmare a alunecărilor de teren, iar două poduri au fost distruse de ape, potrivit postului naţional de radio.

La Atena şi în Creta au căzut precipitaţii sub formă de ploaie pe tot parcursul nopţii. Vremea urmează să se amelioreze în a doua parte a zilei de duminică, potrivit prognozelor serviciului de meteorologie.

Comenteaza