Alertă la Turda după moartea fulgerătoare a femeii infectată cu COVID-19. S-a deschis o anchetă

Alertă la Turda după moartea fulgerătoare a femeii infectată cu COVID-19. S-a deschis o anchetă

Polițiștii au deschis o anchetă în cazul femeii infectată cu COVID-19, care a decedat la Turda, după ce aceasta a fost transportată la spital de către fiul ei, cu care se afla în izolare.

Femeia a murit duminică la Spitalul din Turda după ce i s-a făcut rău și a intrat în comă. Aceasta se afla în izolare la domiciliu după ce a fost în contact cu unul dintre fii, depistat pozitiv, și care se afla, de asemenea, în izolare. Poliția a deschis o anchetă în acest caz pentru încălcarea reglementărilor privind izolarea, având în vedere faptul că femeia ar fi fost transportată la spital cu mașina de către fiul ei. De asemenea, personalul medical de la Spitalul Municipal din Turda urmează să fie testat.

"La Turda e anchetă a IPJ care va stabili condițiile evenimentului și dacă se impun, măsurile aferente. Personalul medical care a interacționat cu decedata pozitivă urmează să fie testat. Contacții direcți ai persoanei pozitive se testează doar dacă devin și simptomatici, conform algoritmului de testare aprobat de MS. Între timp rămân în izolare timp de 14 zile", a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Femeia este cel de-al patrulea pacient din județul Cluj care moare în urmă infectării cu noul coronavirus. 

"Decesul 155, femeie 66 de ani. Persoană contact caz confirmat, cu debut al simptomatologiei în 05.04.2020, agravarea stării generale, comă, internată la Spitalul Municipal Turda în 05.04.2020”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică. 

Comenteaza