ALERTĂ PUBLICĂ: Hackerii se folosesc de imaginea Digi și oferă premii false

ALERTĂ PUBLICĂ: Hackerii se folosesc de imaginea Digi și oferă premii false
| Foto: istockphoto

Infractorii informatici au reluat o campanie care vizează milioane de utilizatori și susțin ca oferă premii în numele companiei Digi. 

Hackerii au direcţionat internauţii către pagini compromise. Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a lansat o alertă publică pentru a atrage atenţia asupra pericolelor la care se expun utilizatorii accesând astfel de pagini. De data aceasta, infractorii informatici sunt mai periculosi şi mai atenţi la detalii, spun experţii.

Atacul are ca ţintă clienţii companiei Digi, atac ce foloseşte ca momeală un sondaj aleatoriu la care, desigur, doar 100 de utilizatori norocoşi care au fost extrași la întâmplare pot să primească şansa de a câştiga un smartphone. Paginile compromise au fost suspendate, iar acum CERT-RO împreună cu poliţia cercetează cât de departe au ajuns atacatorii cu această nouă tentativă de fraudă. Principala suspiciune: au vrut sa fure datele oamenilor ca mai apoi să le vândă pe piaţa neagră.

Experţii cyber spun că dacă utilizatorii sunt atenți, pot evita astfel de atacuri. "E destul de simplu în acest caz să ne dăm seama, dacă eram atenti la acel link vizitat, observăm că nu mergem pe canalul oficial digi.ro, ci pe winers.click, trebuie să spunem că atacatorii se perfecţioneaza în a-şi modifica metoda de atac, textul în limba română este din ce în ce mai bun", mai spune Mihai Rotariu, purtător de cuvânt CERT-RO, pentru digi24.ro.

Hackerii se folosesc şi de imaginea companiilor de curierat, retailer sau a companiilor aeriene. În general, companii cu reputaţie ale căror mesaje ajung de regulă la milioane de oameni.

Comenteaza