Alin: „Câteva lucruri după 24h de turist in Cluj-Napoca: Acest oraș nu pare din România''

Alin: „Câteva lucruri după 24h de turist in Cluj-Napoca: Acest oraș nu pare din România''

Un ploieștean a rămas impresionat de modul cum arată Clujul.

Alin H.: „Câteva lucruri după 24h de turist in Cluj-Napoca:

1. Da, turist, pentru ca acest oraș nu pare din România

2. Nu are Centru Vechi, pentru ca oamenii astia au reusit sa pastreze si sa renoveze ce este vechi. Iar ce este nou, cu mici exceptii, se integreaza perfect. Tot orasul este un Centru Vechi.

3. Drumuri cu sens unic, piste de biciclisti verzi, treceri de pietoni rosii, trotoare de calitate, spatii verzi pastrate pana la ultimul copac.

4. O multitudine de stradute, terase, magazinele si afaceri locale.

5. Lumea asteapta la semafor sa se faca verde, chiar daca nu trece nicio masina.

6. Curățenia in oraș este ceva de povestit pe Facebook. Desi pare incredibil sa ne minunam….aici chiar este curatenie.

7. Foarte mult tineret. Varsta a III-a extrem de rar am vazut. Nu am circulat cu transportul in comun…Ca veni vorba de transport: lumea circula pe aici cu bicicleta sau trotineta electrica. Adica este ceva normal…si sunt muuulti. Autobuzele arata intr-un fel…e de bine.

8. Un singur meltean. La un semafor, un Suv, geamul jos si manele. Restul, toti circulau regulamentar. In schimb motociclistii destul de zgomotosi…majoritatea ambaleaza motorul si circula cu viteza.

9. Pe langa statui, muzee, facultati, in centru exista un parc superb, cu un lac, locuri pentru hamace,bancute si fotografi mai mult sau mai putin amatori.

10. Iar ultima, care mi-a confirmat calitatea oamenilor de aici: un mic magazin alimentar de cartier (am intrat sa iau o apa). Un batran (parea mai “homeless”) vrea sa cumpere o sticla de coniac. Doamna vanzatoare i-a spus ca ii da maxim o bere, pentru ca a baut suficient.
Cam atat! Vizitati Cluj-Napoca….merita!”

loading...
Etichete
Comenteaza