Alpiniştii clujeni au cucerit vârful Kilimanjaro

Alpiniştii clujeni au cucerit vârful Kilimanjaro
Clujenii plecaţi să cucerească vârful Kilimanjaro şi-au atins scopul cu două zile mai devreme decât au anticipat.

Alpiniştii clujeni Cipcigan Vasile, Pătraşcu Ciprian, Andone Octavian, Raţiu Ovidiu şi unul din sponsorii lor au călcat pe vârful Kilimanjaro (5895 de metri), din Africa, ieri, la ora 10.30, ora României. Toţi cei cinci au ajuns sănătoşi pe vârf şi se pregătesc pentru o săptămână de safari. Acasă vor ajunge spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Expediţia, care a început pe 30 octombrie 2012, a costat circa 4.000 de euro pentru fiecare dintre cei cinci membri. După terminarea expediţiei, echipa de alpinişti va publica fotografii, filmări precum şi detalii practice utile pentru cei care intenţionează să facă astfel de ascensiuni în viitor, cum ar fi hărţi, jurnale de expediţie şi costuri.

Expediţi face parte din proiectul "Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii", iar până în prezent salvamontiştii clujeni au cucerit vârfurile Elbrus din Caucaz, McKinley din Alaska şi Aconcagua din Argentina, următoarele etape fiind pe cele mai înalte vârfuri din Oceania - vârful Carstensz Pyramid şi Antactica - vârful Vinson, în 2013 şi vârful Everest din Asia, în 2014.

 

Comenteaza