Alţi studenţi străini au fost prinşi că locuiau ilegal în Cluj

Alţi studenţi străini au fost prinşi că locuiau ilegal în Cluj
Poliţiştii de la Imigrări au descins în mai multe zone, timp de şase zile, în baza unor informaţii pe care le deţineau cu privire la străini care locuiau ilegal în Cluj.

 Rezultatul - şase cetăţeni străini au fost depistaţi ca locuind în oraş fără forme legale. Patru dintre aceştia sunt tunisieni, iar câte unul vin din Maroc şi respectiv Israel. În cazul a trei dintre ei dreptul de şedere s-a prelungit, întrucât cei trei sunt studenţi. În schimb, alţi trei au decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de maxim 15 zile. Şi aceştia din urmă au venit în ţară ca studenţi, dar s-au retras de la studii sau au fost exmatriculaţi, arată o evidenţă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

De asemenea, au mai fost depistaţi doi cetăţeni străini din Maroc, care nu au notificat Serviciul pentru Imigrări Cluj în termenul de 15 zile, prevăzut de legislaţia în vigoare, despre schimbarea reşedinţei şi nu au solicitat noi documente de rezidenţă la noua adresă.

Cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 5.500 lei.

"Inspectoratului General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României", arată IPJ Cluj. "Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0264 - 555656 sau vizitând site-ul public al instituţiei".

Etichete
Comenteaza