Alungaţi de la ştranduri

Alungaţi de la ştranduri
Sfârşitul săptămânii trecute nu a fost unul deloc bun pentru cei proprietarii bazinelor
unde clujenii se răcoresc în timpul verii. Vremea schimbătoare i-a ţinut departe pe aceştia.

Administratorii de la Băile Cojocna se plâng de drumurile proaste care îi ţin departe pe turişti, după ce au scăpat de invazia romilor. Afacerile de vară în aer liber prosperă şi decad odată cu schimbarea vremii. Ştrandurile din judeţ nu sunt o excepţie.

"Azi (duminică, n. red.) e foarte slab; nu mai vine lumea din cauza scăderii temperaturii şi mai ales a vântului care bate destul de tare", s-a plâns Ioan Puşcaş, administratorul ştrandului Clujana. O situaţie mai bună a fost înregistrată vineri, când au venit mai mulţi clujeni la bălăceală. " În weekendul trecut am avut şi câte 1.000 de persoane pe zi. Nu mă pot plânge că săptămâna trecută a fost rău, dar nici bine nu a fost. Cred că oamenii îşi fac alt program, altă explicaţie nu am, nu ştiu care e cauza. Aici avem apă curată, plajă îngrijită, toate condiţiile sunt bune", a mai spus Puşcaş.

La ştrandul Clujana funcţionează două bazine cu apă filtrată şi încălzită la 22-24 de grade, există trei terase cu mititei şi bere şi un spaţiu verde pentru plajă. Complexul mai cuprinde, în zonă, patru terenuri de tenis, două terenuri de fotbal, o sală de sport, o alta de fitness, saună, terasă şi bar. Intrarea la ştrand costă 12 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Taxa de acces auto este de 3 lei/zi sau se pot achiziţiona abonamente de 30 lei/lună.

"La noi în general e bine acum", a declarat Remus Beldean, administratorul de la Băile Cojocna, după o perioadă cu scandaluri cu persoanele de etnie romă din localitate. Acestea intrau cu forţa fără să plătească, vandalizau obiectivul şi îi speriau pe turişti, însă după angajarea unei firme de pază şi discuţii ale administraţiei cu liderii acestora lucrurile s-au liniştit. Acum însă a intervenit o altă problemă. "Vineri au plătit bilet 1.400 de persoane. În rest, abia dacă vin 100-200 de oameni. Ceea ce îi determină să nu mai vină la noi este drumul prost dintre Apahida şi Cluj", a apreciat Beldean.
Pe această porţiune de şosea au apărut recent gropi foarte mari. "Până în acest an drumul era reparat în fiecare primăvară. Acum nu s-a mai întâmplat asta, nu ştiu din ce cauză, iar noi suportăm efectele", a mai spus Beldean. Intrarea costă 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru copii sau se pot face abonamente pentru 12 intrări cu 50 de lei.

Răcirea vremii s-a simţit la Aqua Park Floreşti. "Weekendul acesta a fost cam slăbuţ, nu ne-a ajutat timpul deloc. Sâmbătă am avut 550 de persoane, în timp ce capacitatea totală e de 700 de locuri", a precizat Aurora Nistor, reprezentant al complexului. Deschiderea oficială a avut loc pe 14 iulie. "Am avut 1.200 de oaspeţi la petrecerea de inaugurare. Vineri seara a fost cea de-a doua petrecere cu acces la cele patru piscine, a fost minunat. Începe la 22:00 şi ţine până dimineaţa", a precizat Nistor.

Bazinele nu sunt acoperite, însă apa este încălzită cu panouri solare. Şezlongurile, măsuţele şi umbrelele sunt gratuite. În timpul săptămânii intrarea costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii între 6 şi 14 ani. În weekend, preţurile sunt de 40 de lei, respectiv de 20 de lei. Copiii de până la şase ani beneficiază de intrare gratuită. Capacitatea obiectivului este de 400 de locuri pe şezlonguri şi de 700 de locuri în total.

 

Etichete
Comenteaza