Ambasadoarea Franței în România vine la Cluj

Ambasadoarea Franței în România vine la Cluj
| Foto: observatorcultural.ro

Michele Ramis, Ambasadoarea Franței în România va fi prezentă sâmbătă, 8 iunie, la Cluj, cu ocazia Festivalulului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Franța este omagiată la TIFF printr-un focus dedicat cinematografiei franceze, o retrospectivă integrală Michel Gondry, un portret al regretatei regizoare Agnes Varda în secțiunea 3x3, un cine-concert cu pianistul și compozitorul Jean Michel Bernard, un concert cu trupa de etno punk Les Négresses Vertes și cel mai inedit proiect al sezonului din cadrul TIFF, „Uzina de filme" pentru amatori, creat de regizorul Michel Gondry.

Ambasadoarea Franței va fi prezentă la o discuție cu presa sâmbătă, 8 iunie, la ora 17:30, la Mediateca Institutului Francez Cluj (str. I. C. Bratianu 22), în cadrul căreia va vorbi despre Sezonul Franța România, prezența franceză la TIFF și industriile culturale și creative în general.

De asemenea, ambasadoarea Franței va participa la cine-concertul „Soundtrack of Dreams" și la Gala de închidere a TIFF de la Teatrul Național Cluj-Napoca, unde va înmâna premiul juriului de tineri francofoni.

Comenteaza