Ambasadorul Danemarcei în România a venit la Cluj pentru TIFF: "voi vedea câte filme pot"

Ambasadorul Danemarcei în România a venit la Cluj pentru TIFF:
Ambasadorul Danemarcei în România a ales să facă prima vizită în afara Bucureştiului la Cluj, în această perioadă, ca să asiste la festivalul de film Transilvania, aflat la a 11-a ediţie.

 

"Am ales această perioadă ca să vin la Cluj datorită festivalului de film, care e unul puternic şi cunoscut", a spus ambasadorul Michael Sternberg astăzi, în deschiderea unei conferinţe pe tema energiei regenerabile la Cluj. "Danemarca şi România au lucruri multe în comun, de exemplu Danemarca a câştigat la Cannes premiul pentru cel mai bun actor, iar România  - premiul pentru cele mai bune actriţe", a adăugat el.

Ambasadorul deschide mâine un atelier interactiv de producţie de film la Muzeul de Artă, la ora 10, şi participă şi la deschiderea oficială a festivalului, în piaţa Unirii, mâine seară. În rest, însă, spune că nu va avea timp să vizioneze prea multe filme din festival. "Din păcate sâmbătă trebuie să mă întorc, dar până atunci voi încerca să văd câte filme pot", a spus el. "Aştept să văd filmul "După dealuri", care a câştigat la Cannes", a adăugat ambasadorul. Filmul, care a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la ediţia din acest an a prestigiosului festival de film de la Cannes, nu va fi difuzat la TIFF în acest an, contrar tradiţiei din ultimii ani, când  toate filmele româneşti premiate la Cannes au fost difuzate ulterior la TIFF. Regizorul Cristian Mungiu a explicat că a luat această decizie pentru ca la lansarea filmului, programată în toamnă, audienţa să fie mai ridicată.

Ediţia din acest an a TIFF are programată o secţiune dedicată filmelor daneze. Totodată, la TIFF Music Night vine în acest an şi un duo danez, Sekuoia, adus la Cluj cu sprijinul ambasadei Danemarcei. TIFF Music Night aduce pe aceeaşi scenă, într-un spaţiu neconvenţional care găzduieşte pentru prima dată concerte, trupele Baba Zula (Turcia) şi Nôze (Franţa), alături de DJ-ii Nico de Transilvania (Marea Britanie), Buscemi (Belgia) şi Sekuoia (Danemarca).

Patrick Alexander Bech-Madsen şi Søren Stenbjerg Gregersen, cei care formează duo-ul, vor asigura warm-up-ul cu un mix de post-dubstep şi r'n'b pentru care revista daneză Soundwave i-a inclus printre cele mai interesante apariţii recente pe scena electro. Sekuoia este adus la TIFF cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucureşti, în cadrul parteneriatului extins pe care festivalul l-a dezvoltat anul acesta cu Danemarca, ce deţine preşedinţia Uniunii Europene până la sfârşitul lunii iunie.

Ambasadorul Michael Sternberg s-a întâlnit ieri şi cu primarul interimar Radu Moisin.

Regatul Danemarcei a preluat la începutul acestui an, pentru şase luni,preşedinţia Uniunii Europene.

Comenteaza