Ambulanţa SMURD din Cluj, care a accidentat mortal un tânăr, trebuia să preia un nou-născut de la aeroport

Ambulanţa SMURD din Cluj, care a accidentat mortal un tânăr, trebuia să preia un nou-născut de la aeroport
| Foto: Ziua de Cluj

O ambulanţă SMURD aflată în misiune a accidentat mortal, pe trecerea de pietoni, un tânăr surdo – mut în vârstă de 14 ani. Tragedia a avut loc duminică, pe Bd. 21 Decembrie din Cluj-Napoca.

"Trecem prin momente dificile datorate pierderii unei vieți omenești, pe care o regretăm profund, cu atât mai mult cu cât aceasta s-a produs pe timpul deplasării la o intervenție menită să salveze vieți. Scopul echipelor SMURD este de a răspunde prompt solicitărilor, iar cine a avut vreodată nevoie de ambulanță a simțit ce înseamnă fiecare secundă de așteptare.

Echipajul neonatal SMURD a acroșat un adolescent de 14 ani pe timpul deplasării ambulanței pentru a prelua un nou-născut, sosit cu elicopterul pe aeroportul din Cluj-Napoca. Aceasta era deservită de un șofer al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj și încadrată cu personal medical din cadrul secției de neonatologie.

Ambulanța a rămas pe loc, iar medicul și asistenta de pe ambulanță au acordat primul ajutor și au început manevrele de resuscitare adolescentului, până la sosirea echipajului Serviciului de Ambulanță Județean.

O altă ambulanță SMURD a preluat ulterior echipajul medical specializat în neonatologie și s-au deplasat pentru a lua în primire nou-născutul de la aeroport. O anchetă legată de acest caz, a Inspectoratului de Poliție Județean, este în desfășurare", transmite ISU Cluj.

VEZI ŞI Accident mortal la Cluj: Un adolescent a fost lovit pe trecerea de pietoni de o maşină SMURD. Tânărul ar fi fost surdo-mut.

Comenteaza