Amendă pentru o mamă care şi-a lăsat fiica în faţa unui magazin

Amendă pentru o mamă care şi-a lăsat fiica în faţa unui magazin
O mamă a fost amendată cu 500 de lei pentru că şi-a lăsat fetiţa în vârstă de 8 ani în faţa unui magazin, iar a doua zi a reclamat la Poliţie că a plecat de acasă.

Femeia din comuna Suhurlui, judeţul Galaţi, şi-a lăsat fetiţa în vârstă de 8 ani în faţa unui magazin din sat. Nu este clar dacă şi când a căutat-o, dar a doua zi a mers la Poliţia Rurală şi a reclamat lipsa fiicei, susţinând că aceasta a plecat de acasă.

Poliţia a început o anchetă şi a stabilit că fata a dispărut din cauza neglijenţei mamei.

Copilul a fost găsit la scurt timp după sesizare la o familie care locuieşte în zonă.

"În data de 1 august, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan au fost sesizaţi de către o femeie de 40 de ani din comuna Suhurlui, despre faptul că fiica acesteia de 8 ani a plecat de la domiciliu la data de 31 iulie şi nu a mai revenit. Poliţiştii au identificat fetiţa în scurt timp şi au stabilit faptul că aceasta a fost abandonată de mamă, pe raza comunei. Copila s-a aflat în acest timp în grija unei familii din aceeaşi localitate, care a găsit copilul nesupravegheat şi a sesizat poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Suhurlui. Femeie de 40 de ani a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, conform Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice", se arată într-un comunicat transmis, joi, de IPJ Galaţi.

Femeia riscă şi alte sancţiuni. Poliţia a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, iar instituţia va începe o anchetă.

Comenteaza