AMENINŢARE cu BOMBĂ la sediul UDMR Cluj. Ce au răspus poliţiştii clujeni a doua zi

AMENINŢARE cu BOMBĂ la sediul UDMR Cluj. Ce au răspus poliţiştii clujeni a doua zi
| Foto: InquamPhotos

În seara de joi, 28 iulie, jurnalişti din presa locală au solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Cluj informații despre o intervenție care ar fi avut loc la sediul UDMR din Cluj-Napoca, după ce ar fi fost transmis un mail de ameninţare cu bombă pe adresa Poliţiei locale din Braşov. Răspunsul IPJ Cluj a venit abia a doua zi. 

Autorităţile clujene au înregistrat joi seara o ameninţare cu bombă la un sediu al UDMR din Cluj-Napoca, dar nu a făcut publică informaţia decât a doua zi dimineaţa, ignorând solicitarea jurnaliştilor. În urma ameninţării, la faţa locului s-ar fi deplasat pirotehniştii, echipaje de poliţie, Jandarmeriei şi ale SRI.

În mesaj se specifica faptul că „sediul UDMR urmează să sară în aer”. Conform răspunsului poliţiştilor clujeni, care a survenit la un interval de aproape 12 ore, ar fi fost vorba despre o alarmă falsă.

"La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 21.45, în urma unui mesaj transmis pe adresa de corespondență electronică a Poliţiei Locale Brașov, cu privire la faptul că sediile unei organizații politice, situate în municipiul Cluj-Napoca, ar putea fi afectate de dispozitive explozibile, polițiștii au acționat cu celeritate pentru asigurarea zonelor.

Astfel că, la fața locului au fost dirijate efective de polițe, jandarmi și pompieri, pentru a sprijini activitatea specialiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale - Compartimentului Pirotehnic.

În urma verificărilor, s-a stabilit că alerta a fost falsă", a tranmis IPJ Cluj într-un comunicat de presă emis în dimineaţa de vineri, 29 iulie 2022. 

Comenteaza