Amenzi de 3.600 de lei pentru braconaj piscicol la Cluj

Amenzi de 3.600 de lei pentru braconaj piscicol la Cluj
Poliţiştii clujeni au desfăşurat în cursul zilei de ieri mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol şi a comercializării ilegale de peşte şi a subproduselor de peşte. În urma controalelor au fost aplicate amenzi de 3.600 de lei.

"Ieri, poliţişti din Gherla au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.400 lei pentru nerespectarea OUG 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura. De asemenea, poliţiştii din Turda au mers în control în zona lacurilor Stejeriş şi Bădeni, unde au dat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1200 lei", spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Tot ieri, în jurul orei 12, polițiști din Dej i-au depistat în flagrant pe Ianoş B. şi Ioan D., din Dej, care pescuiau pe râul Someș, deși este instituită perioada de prohibiție. În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infrațiunilor de braconaj piscicol, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 lit. b din OUG 23/2008.

Comenteaza