Amenzi de mii de lei în zona Arieșeni-Vârtop pentru șoferii care au intrat ilegal cu ATV-ul în zonele naturale protejate

Rangerii din cadrul RNP Romsilva - Administrația Parcului Natural Apuseni, i-au amendat pe aventurierii cu ATV-uri în urma unor patrulele efectuate în perioada 27-29 ianuarie 2023 în zona Arieșeni-Vârtop.

Sancțiunile, în cuantum de 5.000 de lei, au fost aplicate persoanelor care au intrat cu ATV-urile în zonele protejate de lege, cu toate că au fost informate în prealabil asupra acestor restricții.

„Dacă sunteți interesați de protejarea Parcului Natural Apuseni și a ariilor naturale protejate cu care se suprapune și sunteți martorii unor activități desfășurate pe suprafața acestora care contravin normelor legale, apreciem și suntem recunoscători oricărei persoane care ne poate oferi informații relevante in timp util pentru stoparea sau prevenirea unor astfel de fapte.

Administrația Parcului Natural Apuseni încurajează și sprijină turismul responsabil și dezvoltarea durabilă a comunităților locale”, au scris pe Facebook cei de la Administrația Parcului Natural Apuseni.

Persoanele care vor să semnaleze fapte ilegale comise în zonele protejate naturale pot folosi numărul de telefon 0372702242 (Luni - Joi 08:00-16:30, Vineri 08:00 - 14:00) sau pot trimite mail la adresa office@parcapuseni.ro.

Comenteaza