Amenzi de peste 240.000 de lei date de ITM Cluj unor firme de construcţii

Amenzi de peste 240.000 de lei date de ITM Cluj unor firme de construcţii
Inspectorii ITM Cluj au aplicat amenzi în valoare de 246.000 lei angajatorilor care nu au respectat prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă în domeniul construcţiilor.

Treizeci de angajatori din domeniul construcţiilor au fost controlaţi de Inspectorii  ITM Cluj.

 

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat un număr de 30 sancţiuni contravenţionale, din care 5 pentru un numar de 17 persoane care desfăşurau activitate fără forme legale. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 190.000 de lei.

Pentru nerespectarea securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.000 de lei.

Amenzile au fost aplicate pentru neprezentarea documentelor solicitate de inspectorii de muncă în vederea efectuării controlului; lipsa amenajărilor şi dotărilor locului de muncă pentru prevenirea căderilor în gol; lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă; lipsa echipamentului individual de protecţie pt.lucrul la înălţime, neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
pentru toţi lucrătorii sau folosirea unor instalaţii electrice necorespunzătoare, care pun în pericol sănătatea angajaţilor.

 

 

Etichete
Comenteaza