Amenzi de peste 46.000 de lei pentru procesatorii de lapte clujeni

Amenzi de peste 46.000 de lei pentru procesatorii de lapte clujeni
Napolact a primit o amendă de 20.000 de lei pentru ambalaje neetanşe de brânză proaspătă.

OPC a amendat mai mulţi procesatori de lactate din Cluj cu sume cuprinse între 1.000 şi 20.000 de lei, potrivit unei informări a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Cea mai mare amendă, 20.000 de lei, a primit-o Napolact. Inspectorii au găsit ambalaje de brânză proaspătă neetanşe, cu scurgeri de conţinut. De asemenea, OPC a descoperit probleme de etichetare a produselor. Au fost oprite de la comercializare 205 kilograme de produse lactate, în valoare de 4.100 lei.

Tot pentru probleme de etichetare au fost amendate şi alţi prcesatori de lactate. Societăţile Dumagas Transport SA, societatea care comercializează la Cluj produse Dorna Lactate, SC Albalact SA, SC Romfulda Prod SRL, SC Profi Rom Food SRL Timişoara, care comercializează produse Danone, şi SC Muller Dairy Ro SRL au fost sancţionate cu 1.000 de lei. Sute de kilograme de lactate au fost oprite de la vânzare până la remedierea abaterilor privind etichetarea produselor.

Operatorilor economici li s-a recomandat retragerea din întreaga ţară a produselor cu abateri şi reetichetarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare.

Controlul produselor lactate a vizat 34 operatori economici. Au fost aplicate 29 sancţiuni contravenţionale, din care 24 amenzi în valoare de 46.200 lei şi 5 avertismente.

Comenteaza