Amenzi pe moloz. Poliţia Locală, activă la dat sancţiuni

Amenzi pe moloz. Poliţia Locală, activă la dat sancţiuni
La finalul săptămânii, poliţiştii locali au amendat persoane care nu au păstrat locul de depozitare a gunoaielor.

Poliţiştii locali au descoperit pe strada Aurel Vlaicu mari cantități de deşeuri din construcţii, depozitate de un cetăţean care, în urma renovării apartamentului, a plasat sacii de moloz lângă gardul unei societăţi comerciale.

Persoana a fost identificată şi sancţionată cu amendă în valoare de 2.500 lei, conform hotărârii Consiliului Local nr. 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, zona afectată fiind salubrizată în urma măsurilor dispuse.

Un alt caz s-a petrecut în centrul Clujului, unde un cetăţean a plasat 50 de saci de moloz prin curţile unor locuitori de pe strada Eroilor. Şi în acest caz contravenientul a fost identificat şi sancţionat  cu amendă în valoare de 2.500 lui, deșeurile în cauză fiind adunate și transportate pe cheltuiala cetăţeanului la rampa Pata Rât.

Reprezentanţii Poliţiei Locale au amintit tuturor persoanelor fizice şi juridice că sunt obligate să se asigure de depozitarea tuturor deşeurilor create la locurile anume desemnate, principiul fiind "poluatorul plăteşte", iar responsabilitatea revenind celui care a generat deşeurile.

Comenteaza