Amenzile pentru ”plimbăreți” se ridică la Cluj la aproape jumătate de milion de lei

Amenzile pentru ”plimbăreți” se ridică la Cluj la aproape jumătate de milion de lei

587 de politiști, jandarmi, politiști locali și militari au participat la acțiunile de control din județul Cluj în ultimele 24 de ore.

Potrivit unei informări a Prefecturii Cluj, 207 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină, iar 52 de locații de carantinare/izolare au fost asigurate cu măsuri de ordine publică.

Au fost verificate și 20 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență .

S-au aplicat 233 de sancțiuni contravenționale în valoare de 493.150 lei (majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației).

În această perioadă, 59 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 9 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

54 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

Comenteaza