Video Amplă acțiune de curățare a râului Arieș. Mormane de gunoaie aduse de viiturile din ultimele zile, adunate de voluntari

Amplă acțiune de curățare a râului Arieș. Mormane de gunoaie aduse de viiturile din ultimele zile, adunate de voluntari
| Foto: TurdaNews.ro

Peste 500 de saci deșeuri s-au strâns în urma acțiunii la care au partipat angajați ai societății Prival, SVSU, Apele Române, Salina Turda, Agenția de Protecție a Mediului, Poliția Locală și beneficiari ai ajutorului minim garantat.

Acțiunile de acest gen vor continua și în zilele următoare. Astăzi s-a început în zona podului de la Hărcana și s-a continuat spre dig, până în apropierea stadionului municipal.

„După ce în mediul online au apărut mai multe fotografii cu mormane de pet-uri pe malul Arieșului (asta după ce zona a fost salubrizată chiar zilele trecute), colegii noștri de la protecția mediului și de la serviciul de salubritate au notificat Administrația Bazinală Mureș cu privire la situația apărută. Explicația pentru cantitățile industriale de pet-uri deversate pe malurile ce se află pe teritoriul municipiului nostru este debitul crescut din ultima perioadă pe râul Arieș care a adunat deșeurile aruncate ilegal de-a lungul Ariesului în amonte pe marginea acestuia”, a declarat Bogdan Fleșer, șef serviciu salubritate.

Deșeurile au fost colectate selectiv. PET-urile au fost transportate la rampa de la Câmpia Turzii,  iar resturile vegetale vor fi compactate și depozitate corespunzător.

Săptămâna trecută s-a desfășurat o altă campanie de ecologizare, dar fără efectul scontat, de aceea s-a decis ca acțiunea să se desfășoare în etape.

 

Comenteaza